Ini FAKTA, bukan dongengan...

Wednesday, April 6, 2016

Gambar-Gambar Menarik Sekitar Program Festival Dunia Seni Silat & Warisan Melayu Selangor 2016






Para pendekar mengiringi ketibaan YB Dato' Mohd Khairuddin Bin Othman, Adun Paya Jaras, Selangor yang hadir mewakili YB Dato' Dr. Ahmad Yunus Bin Hairi, Exco Kebudayaan Negeri Selangor untuk merasmikan program Festival Dunia Seni Silat & Warisan Melayu Selangor 2016.






Ucapan aluan-aluan dari YDP DSSM Selangor dan Presiden DSSM Malaysia, seterusnya ucapan perasmian oleh YB Dato' Mohd Khairuddin Bin Othman, Adun Paya Jaras, Selangor.









Persembahan dan demontrasi Silat dari pelbagai perguruan bermula dari Balai Rong Seri membawa sehingga ke Laman Galeri Budaya Shah Alam









Aksi para Srikandi yang hadir memeriahkan acara






Aksi para aktivis persilatan sejurus selesai persembahan penutup beramai-ramai dari pelbagai perguruan sebagai penangguhan untuk slot persembahan Silat





Gelagat sahabat-sahabat perguruan, orang ramai dan para usahawan yang hadir








Persembahan Silat untuk Pengantin yang terpilih melalui undian dan cabutan





Pemenang Cabutan bertuah Busana Melayu Terbaik




Gambar beramai-ramai sebagai kenangan selesai penangguhan majlis




Persembahan Wayang Kulit pada sebelah malam Festival berlangsung








Nota:

Admin DSSM tidak akan bertanggungjawab atas mana-mana hebahan dan siaran yang dibuat atas nama Dunia Seni Silat Melayu [DSSM] atau Persatuan DUNIA SENI SILAT MELAYU Malaysia, melainkan apa yang tersiar disini di Page Rasmi Persatuan DUNIA SENI SILAT MELAYU Malaysia mahupun di kumpulan facebook DUNIA SENI SILAT MELAYU (The World Of Malay Silat). Sebarang cadangan dan pertanyaan hendaklah disampaikan kepada pihak Admin DSSM atau Jawatankuasa Persatuan DUNIA SENI SILAT MELAYU Malaysia [DSSM Malaysia] untuk tindakan selanjutnya.













.

No comments: